Мед Атлант

Завдяки великій кількості фестивалів на Прикарпатті побільшало туристів

За шість місяців 2019 року платники податків сплатили до місцевих бюджетів Прикарпаття 2,9 млн грн туристичного збору, що на 0,5 млн грн більше, ніж торік.

При цьому основна питома вага надходжень цього збору припадає на травень-червень та складає 52 відсотки (1,5 млн грн ).

Податківці зазначають, що значний ріст надходжень за останні два місяці цього року відбувся за рахунок проведення значної кількості культурно-мистецьких заходів, таких як Міжнародний фестиваль мистецтв «Карпатський простір», Міжнародний фестиваль живих скульптур, святкування Дня міста Івано-Франківська, Міжнародний музичний фестиваль Underhill music festival, щорічний фестиваль електронної музики та сучасного мистецтва Detaliзація, міжнародний форум Центральної та Східної Європи «Via Carpatia 2019». Про це повідомляють на сторінці ДФС в Івано-Франківській області.

У фіскальній службі нагадали, що з 1 січня 2019 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, згідно з яким в Україні діють нові ставки туристичного збору. Якщо раніше розмір туристичного збору залежав від вартості номера, то тепер він залежить від мінімальної заробітної плати. Таким чином, для українських туристів збір становить не більше 0,5%, а для іноземних – не більше 5% від мінімальної заробітної плати. Зокрема у 2019 році такий збір не може перевищувати 20,86 гривень за добу розміщення для українських туристів і 208,65 гривень для іноземних туристів.

Остаточний розмір туристичного збору встановлюється кожною окремою сільською, селищною, міською радою або радою об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту. Таким чином, органи місцевого самоврядування, у межах наданих їм Податковим кодексом України повноважень, можуть контролювати стан розвитку туристичної галузі на підвідомчих територіях шляхом встановлення економічно доцільних ставок туристичного збору.

 

Податківці переконані, що розвиток туристичної сфери, зокрема організація значної кількості фестивалів, виставок, культурно-мистецьких заходів та формування нових туристичних маршрутів, дозволить збільшити потік туристів на Прикарпаття, а відтак збільшення надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...