Мед Атлант

Українцям спростили процес призначення, перерахунку та виплати пенсій

Українцям спростили процес призначення, перерахунку та виплати пенсій.

“Уряд 17 липня ввів інформаційну взаємодію між органами Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади з метою підтвердження інформації про заявника щодо прав на пільги, актів цивільного стану, проблем інвалідності, місця проживання”, – повідомили у Мінекономрозвитку, пише “Gazeta.ua“.

Тепер українцям не треба самостійно збирати документи. Достатньо звернутися у Пенсійний фонд з відповідною заявою. Далі Фонд через електронну систему зможе отримати всю потрібну інформацію про людину. Її відповідні органи влади зобов’язані надати протягом трьох днів.

Пенсійному фонду відкрили доступ до Державного реєстру фізосіб – платників податків, Державного реєстру актів цивільного стану громадян, централізованого банку даних з проблем інвалідності, Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, реєстрів даних про дітей дошкільного, шкільного віку, реєстрів територіальних громад.

В Україні пенсію нараховують відповідно до середньої зарплати 9081,68 грн. Раніше для обчислення пенсії використовували середню зарплату на рівні 7810,88 грн. На розмір пенсії українців впливає середня зарплата у країні, страховий стаж і розмір власної зарплати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...