Мед Атлант

На дільниці у Франківську виявили протоколи про підрахунок голосів, які частково складено із наявними підписами членів ДВК

Поліцейські Івано-Франківщини зафіксували друге кримінальне провадження під час виборів.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Франківщини.

Під час позачергових виборів народних депутатів до ВРУ на одній із виборчих дільниць Івано-Франківська виявлено протоколи дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців, які частково складено із наявними підписами членів ДВК.

За цим фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 158 ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Крім того, складено адміністративний протокол за ст. 173 КУпАП (“Дрібне хуліганство”) на громадянку 1960 року народження, яка на франківській дільниці порвала свій бюлетень і втекла. Її затримали поліцейські, опитали, склали протокол і відпустили за місцем проживання. Жінка перебувала у нетверезому стані.

Загалом станом на 17:30 до поліцейських надійшло 23 повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства. За цими фактами триває перевірка, результати якої повідомимо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...