Мед Атлант

На Бельведерській в котельнях відновили димарі

Одними з найперших теплогенеруючих об’єктів центральної частини Івано-Франківська є котельні, що розташовані на вулиці Бельведерській.

Одна з них знаходиться у дворі між п’ятиповерховими будинками за адресою Бельведерська, 46а, друга – за адресою Бельведерська, 49б, третя – Бельведерська, 61а. Усі вони не надто потужні, проте надійно забезпечують тепловою енергією прилеглі багатоквартирні житлові будинки впродовж понад 50 років.

Кожна з них має димовикидну трубу. Впродовж десятків років експлуатації агресивні складові речовини, що утворюються від згорання природного газу згубно впливали на залізне тіло димарів. Особливо сильно впливу корозії піддаються труби у своїй нижній частині – основі. Про це повідомляються на сторінці теплокомуненерго.

Спеціалісти зварювально-технологічної лабораторії підприємства, котрі здійснюють діагностику металоконструкцій та зварних з’єднань неруйнівними методами досліджень, а також виконують дослідження товщинометрії димових труб, у теплових районах міста визначили, що настав час здійснити реставрацію димових труб у цих котельнях шляхом приварки металевих пластин на слабкі ділянки тіла димарів. Роботи було виконано у стислі терміни, а для захисту відреставрованої основи від впливу оточуючого середовища – захищено шаром фарби.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...