Мед Атлант

Як Україна обирала нову Раду: інтерактивна мапа за регіонами після обробки майже 100% бюлетенів

Центральна виборча комісія, станом на вечір четверга, 25 липня, підрахувала 99,95% бюлетенів на позачергових параламентських виборах. Уперше в історії незалежної України абсолютну більшість голосів отримала одна партія – президентська “Слуга народу” – 43,16%.

Про це повідомляє “ТСН“.

Загалом п’ятивідсотковий бар’єр подолали п’ять партій. На другій сходинці перебуває проросійська політична сила “Опозиційна платформа – За життя” з 13,04%, на третьому місці – “Батьківщина” з 8,18% голосів українців.

До Ради також проходить “Європейська Солідарність” експрезидента Петра Порошенка (8,10%) та партія “Голос” Святослава Вакарчука (5,83%).

Партія Володимир Зеленського перемогла майже в усіх округах країни, як багатомандатних, так і мажоритарних, за винятком деяких областей. У Львівській області більшість отримала партія “Голос” (23,1%), у Донецькій та Луганській областях перемогу отримала “Опозиційна платформа – За життя” – 43,39% та 49,85 .

У Верховній Раді IX скликання буде 424 народних депутати замість 450. Від 2014 року 26 мажоритарних (одномандатних) округів перебувають на окупованих територіях України, тож вибори там не проводяться. Це означає, що мажоритарників у новому парламенті буде 199, а нардепів за cписками – 225.

Як голосували українці за регіонами – дивіться на нашій інтерактивній мапі (дані 99,5% опрацьованих бюлетенів): 

Детальніше дивіться на сайті ТСН

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...