Мед Атлант

3 мільйони податків та 17 гектарів молодого лісу: У Рогатинськом лісгоспі підсумували роботу за перше півріччя

За шість місяців 2019-го у Рогатинському лісгоспі створено 17,5 гектарів молодих лісів.

На ведення лісового господарства використано 3 млн 393 тисячі гривень.

Продукція, реалізована підприємством у першому півріччі, принесла 10 млн 55 тисяч гривень доходу, що на 620 тисяч більше у порівнянні з періодом минулого року. Обсяг заготівлі деревини – 12,159 тис. кбм (за кожен з них сплачено 266 грн. податків). Про це повідомляють на сторінці Івано-Франківського управління лісового та мисливського господарства.

Підприємство забезпечує роботою 109 осіб (при середньомісячній заробітній платі 7573 грн.) і сплачує всі платежі до державного та місцевих бюджетів.

Загалом у першому півріччі перераховано 3 млн 236 тис. грн. податків. З них на 1 млн 22 тис. грн. поповнились бюджети місцевих рад. Також лісгосп сплачує Єдиний соціальний внесок, що становить 1 млн 100 тис. грн.

Таким чином левову частку доходу Рогатинський лісгосп скерував державі у вигляді податків та обов’язкових платежів.

До слова, високий показник оподаткування створює значне фінансове навантаження й обмежує можливості лісового господарства оновлювати техніку, конкурувати з іншими підприємствами, проте Рогатинський лісгосп намагається вчасно проводити усі розрахунки. Адже за сухими цифрами статистики стоїть робота потужного колективу, відповідальність перед прийдешніми поколіннями та професійний менеджмент.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...