Мед Атлант

Дуже непроста історія: волонтери просять допомогти прикарпатці повернути сина

Вчора, 16 серпня, волонтери благодійної організації “Час добра та милосердя” розповіли непросту історію прикарпатки Наталі.

Дівчинка потрапила в наджвичайно складні життєві обставини – та зараз хоче покращити своє життя та повернути сина.

Це Наталя, 1991 р.н.Нелегка доля склалася в цієї молодої дівчини. В 2013 році Наталя народжує хлопчика, від законного чоловіка, але чоловік влаштовує постійні п’янки, гулянки, тож життя у них не було. В житті буває всяке, і тут так трапилося, що в 2015 році, дівчина вагітніє вдруге, але від іншого чоловіка – і коли розповідає йому про те, що під серцем носить їхнє дитя, “мужчина” кладе гроші на аборт і повністю відмовляється від дитини і від Наталі. Наталя аборту не зробила, не змогла. Але доля далі дає складні випробування на шляху дівчини.

На 8 місяці вагітності лікарі говорять Наталі, що малятко, яке має от- от з’явитися на світ, буде хворим – вада серця – і потрібна буде одразу ж після пологів дороговартісна операція. Звісно, грошей таких у жінки не було, та ще й з вже маленькою дитиною на руках (1.5 роки), тому дівчина вирішує піти на злочин, щоб врятувати маля. Наталя залізла в будинок та вкрала кошти, за які пізніше зробила операцію дитині, але 13.03.2016 року маленька дівчинка помирає з діагнозом артрезія легеневої артерії.

Добровільно Наталя йде в поліцію та робить зізнання того, що накоїла. Отримує покарання 3 роки. Старшого хлопчика, на час ув’язнення матері, передають до притулку, а пізніше до прийомної родини, але Наталя прав не позбавлена, і після відбутого покарання має право на повернення своєї дитини.

Мама Наталі має набуту шизофренію, а більше у дівчини нікого з рідних немає. Повернувшись додому, після покарання ( 3 роки ), Наталя застає цілковитий жах. Мама готувала весь час на дровах, і в будинку все закоптено.

Соціальні працівники пояснили, що потрібно створити умови, щоб вони змогли повернути дитину до мами, а як ж їх створити, коли у дівчини в кішені 10 копійок та  хвора мама, а потрібно ліжко, шафа, посуд ( бо в будинку три кастрюлі -і всі згорівші).

І це ще не найгірше. Наталі потрібно влаштуватися офіційно на роботу, а ніхто не хоче брати за те, що дівчина відбувала покарання, та й в паспорт потрібно вклеятити фотографію, але тепер фото не вклеюють, а одразу міняють на біометричний, а це – витрати, яких жінка просто немає. Здається, замкнуте коло.

З паспортом ми допомогли, оплатили всі витрати, та до 12.09 документ повинен бути. Тепер потрібно допомога у облаштуванні будинку, щоб найулюбленіший синочок повернувся до матусі, – повідомляють волонтери.

Дівчині потрібно :
– постільна білизна ( півторачка)
– ліжко (односпальне), шафа для одягу
– холодильник
– електрочайник

-посуд( кастрюлі, чашки, ложки, вилки, тарілки тощо)

Також потрібні харчі, на перший час, допоки Наталя не влаштується на роботу, та не зможе себе утримувати.

Рахунок – 26005052549009
МФО- 336677 EGRPOU – 42732425
Карта ключ Приват банку – 5169 3305 1633 7117 – Кушніренко Валерія, БО “Час добра та милосердя”, обов’язково в призначенні платежу вказувати “для Наталії”.
Посилки можна надсилати “Новою поштою”: м. Івано – Франківськ, відділення номер 9, Кушніренко Валерія,
тел.0950301429, на коробці напишіть – “для Наталії”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...