Мед Атлант

У Коломиї відбувся десятий фольклорно-етнографічний фестиваль “Покутські джерела”

Вже вдесяте мешканців Покуття єднає фольклорно-етнографічний фестиваль аматорського мистецтва.

Захід започаткований управлінням культури Івано-Франківської обласної державної адміністрації з метою збереження традицій та обрядів “Покутські джерела“.

Участь в мистецькій програмі свята 18 серпня 2019 рокущо відбулася вже вдесяте, але цьогоріч під гаслом “Коломия єднає”, взяли мистецькі аматорські колективи Тисменицького району.

Новокривотульський гурт “Козаки”, пісенний аматорський колектив з Узина, танцювальний колектив “Тисменичанка” були колоритними учасниками цього щорічного феєричного фольклорного дійства, доповнивши атмосферу свята цікавою, насиченою програмою виступів.

У програмі фестивалю були Богослужіння, відкриття містечка майстрів народної творчості Покуття, розваги для дітей і частування традиційними стравами, фестивальна хода, мистецька програма за участю 43 мистецьких колективів Тисменицького, Городенківського, Снятинського, Тлумацького, Коломийського районів, гостей з Торонто Йосипа і Дарії Терлецьких, які представляли театр “Заграва”.

Також виступи творчих колективів, гурту “ZAPAL” з міста Чернівці, Національного академічного ансамблю “Гуцулія” з програмою “Покутська феєрія” з міста Івано-Франківськ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...