Мед Атлант

На Бурштинському водосховищі викрили рибалку-браконьєра. ФОТО

Івано-Франківським рибоохоронним патрулем попереджено два випадки браконьєрського багріння риби.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківського Рибпатрулю.

15 серпня 2019 року рейдова група Івано-Франківського рибоохоронного патруля під час контролю за дотриманням правил рибальства на Бурштинському водосховищі виявила два випадки браконьєрства.

Близько 21 години викрито мешканця м. Бурштин, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів на скидному каналі Бурштинської теплоелектростанції забороненим способом багріння. Для цього застосовувалась спеціальна снасть, яку на Прикарпатті називають «косою». Відповідно, «косарями» називають браконьєрів, які ловлять рибу способом багріння, – своїми характерними рухами вони нагадують косарів під час роботи.

Зазначимо, що найбільша шкода від такого варварського рибальства полягає у тому, що риби калічиться в рази більше, ніж витягується. Покалічені рибини із рваними ранами зриваються з трійника та залишаються у воді, дуже часто вони гинуть того ж дня.

За фактом браконьєрства на мешканця Бурштина складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Риби в порушника не виявлено. Знаряддя правопорушення вилучено. Матеріали справи передано до суду для притягнення винної особи до відповідальності – накладення штрафу від 340 до 680 грн.

Згодом держрибінспектори зафіксували ще одне аналогічне порушення. У мешканця м. Бурштин, який незаконно намагався наловити риби забороненим способом багріння, вилучено т.зв. «косу». Виловленої риби у нього ще не було. На порушника правил рибальства складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Адмінсправу направлено до Галицького районного суду для притягнення особи до відповідальності. Йому також загрожує штраф від 340 до 680 грн.

«Закликаю рибалок дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства, – рибалити лише дозволеними знаряддями та способами, дотримуючись встановлених місць, періодів та обсягів лову. Стосовно скидного каналу Бурштинської ТЕС: нагадую, що аматорське рибальство там забороняється протягом усього року», – зазначив керівник Івано-Франківського рибоохоронного патруля Ігор Корсун.

Для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80. Запрошуємо громадян до співпраці для збереження рибних запасів Прикарпаття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...