Мед Атлант

Як пройшла Хода гідності до Дня Незалежності у Києві.ФОТО

У Києві відбулася Хода гідності, приурочена 28-й річниці Дня Незалежності України. Участь у ній взяв участь президент Володимир Зеленський, керівництво держави, військові ЗСУ, волонтери, спортсмени, видатні українці тощо.

Відзначення Дня Незалежності розпочалося біля пам’ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні. Там українці вшанували хвилиною мовчання героїв, які віддали життя за незалежність країни, – пише “24 канал“.

Після цього пролунали сто ударів дзвона, які символізують сто ударів серця кожного з полеглих героїв Небесної Сотні.

Після цього над столицею в оригінальному виконанні пролунав гімн України. Його виконали представниця України на дитячому “Євробаченні” Дарина Красновецька у супроводі націонльного оркестру України, композитор Мирослав Скорик та артистки Аліна Паш і Тіна Кароль.

Одразу після виконання гімну президент Володимир Зеленський звернувся до українців. Він подякував військовим, які захищають наш спокій на Донбасі та перерахував усі важливі для України події: хрещення Київської Русі, видання “Апостола” Федоровим у Львові, вихід Конституції Пилипа Орлика.

Активна боротьба за незалежність почалася понад 100 років тому, тривала вона і в часи СРСР. Микола Руденко, Василь Стус, Петро Григоренко, В’ячеслав Чорновіл, Левко Лук’яненко – учасники Революції на Граніті. І це далеко не весь список всі тих, хто боровся за Незалежність України. Хтось – ціною власної свободи, а хтось – ціною життя,
– наголосив президент.

Після промови президент почав нагороджувати українців, які зробили значні внески в життя України.

Першу нагороду – звання Героя України посмертно – Зеленський вручив матері та дружині загиблого від кулі російського снайпера бійця Андрія Волоса.

Також нагороди отримали інші військові, правоохоронці, рятувальники тощо.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...