Мед Атлант

Дмитро Разумков – новий голова ВР

Сьогодні, 29 серпня, на своєму першому засідання Верховна Рада 9 скликання обрала нового голову. Ним став представник від “Слуги народу” Дмитро Разумков.

Кандидатуру Разумкова вніс голова фракції “СН” Давид Арахамія. Додамо, що це була єдина кандидатура на цей пост.

У слові кандидата Разумков закцентував, що попередня ВР втратила будь-яку довіру населення. “Наприкінець каденції попереднього парламенту – 1% довіри повністю і 3 % часткової довіри, – наголосив він. – Нині ми маємо на 80% оновлену Раду, ми маємо наймолодшу Раду, саме на 9 скликання покладена велика місія – відносити довіру до парламентаризму”.

Разумков перелічив три напрямку докорінних змін: Перший – реформа інститутів влади і передусім ВР, зняти недоторканість, припинити практику кнопкодавства, створити механізм відкликання народного депутата. Другий – це очищення влади від корупційних практик, надмірної бюрократії і зарегульованості, повернення відповідальності за незаконне збагачення, заохочення викривачів системної корупції. Третє – запуск механізмів стрімкого економічного зростання – ріст економіки 5-7% вже до наступного року, завдання парламенту – забезпечити для цього законодавче підгрунття.

Серед інших депутатів, питання до Разумкова поставила і Оксана Савчук, депутат-мажоритарник від Івано-Франківська. Савчук закцентувала, що вже зараз позафракційні депутати відчувають наскільки немає справедливості до мажоритарних, при розподілі комітетів ніхто не питав їхньої думки. “Якою ви бачите нашу комунікацію?” – спитала вона.

“Ставлення повинно бути рівним до всіх, я впевнений, що ви у цьому зможете переконатися”, – відповів Разумков.

Ірина Геращенко від “Європейської Солідарності” заявила, що їх фракція вітає переможців виборів, але разом з тим зазначила, що їхня сила переходить в опозицію. І як опозиція, вони не будуть голосувати за кадрові питання. “І ми, як опозиція, будемо претендувати на посаду віце-спікера”, – зазначила вона.

За Разумкова проголосували 382 народні депутати.

Разумков – голова партії «Слуга народу», речник виборчого штабу кандидата у президенти України Зеленського у президентській компанії 2019 року.

Першим заступником голови ВР став представник “СН” Руслан Стефанчук – 330 голосів “за”

 

 

 

На посаду заступника голови висунули такі кандидатури: від “Європейської солідарності” – Мустафа Джемільов, від “Батьківщини” – Олена Кондратюк, депупатська група “За майбутнє” – Ірина Констанкевич, Опозиційна платформа за життя – Нестор Шуфрич.

Заступником голови ВР стала представниця “Батьківщини” Олена Кондратюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...