Мед Атлант

Чи будуть дітей без щеплень пускати до шкіл і садочків Івано-Франківська, – роз’яснює Ігор Максимчук

Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки закликали батьків до 1 вересня зробити дітям усі необхідні за Національним календарем щеплення. Невакциновані діти, за винятком тих, які мають медичні протипоказання до вакцинації,  не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями. Чи буде так в Івано-Франківську, дізнавалися журналісти МІСТА.

Директор департаменту освіти і науки міста Ігор Максимчук повідомив: станом на 30 серпня у департаменті немає відповідних нормативних документів ні з МОН, ні з МОЗ про те, щоб не допускати невакцинованих дітей до занять.

Максимчук зауважує: діти повинні йти до школи здоровими. Підставою для відвідування школи є щорічна медична довідка. Для того, аби дізнатися, скільки невакцинованих дітей, ці довідки опрацюють впродовж перших тижнів вересня. На освітні заклади відправили відповідні листи, тож до середини наступного місяця побачимо ситуацію зі щепленими/нещепленими дітьми.

На сьогоднішній день говорити про те, що ми не будемо пускати невакцинованих дітей до шкіл чи садків, я не маю права. Потрібно шукати компромісного варіанту, тому ми здійснюємо просвітницьку роботу – на батьківських, класних зборах інформуємо про необхідність щеплень”, – каже Ігор Максимчук.

Цьогоріч за парти сядуть 30145 учнів, близько десяти тисяч дітей підуть у дитсадки. 2 вересня усі ці діти звично розпочнуть заняття.

Детальніше в коментарі “МІСТА”:

Читайте також: #МІСТО_обговорює: Обов’язкові щеплення – за чи проти? ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...