Мед Атлант

Депутат, який звинуватив лікарів у халатності, вибачився

Як раніше повідомляло МІСТО, вчора, 29 серпня, в Івано-Франківську помер чоловік.

Про інцидент повідомив депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Олійник у соціальних мережах. Дупутат розповів, що чоловік помер через халатність реаніматологів, які ніби-то довго йшли до пацієнта і не спішили його рятувати.

Відбулося на очах. Померла людина, через недбалість. О 17:44 перебував у приймальному відділенні центральної міської лікарні. Забіг чоловік, сказав, що в людини в швидкій перед приймальним відділенням зупинилося дихання. Попросив викликати реаніматологів… Викликали. Пройшло ще 3 Хв, знову просить. Пройшло ще 3, знову просить. Через 10 хвилин прийшов без нічого. 20 хвилин штучного масажу серця не дали результату. Людина по померла, – дописував Олійник.

Проте сьогодні, 30 серпня, чоловік оприлюднив вибачення.

Сьогодні зробив висновок: реаніматологи – то не політики. В них емоції неприпустимі. Робили все вчасно і правильно. Того вибачте, що нефахово оцінив ситуацію і зробив передчасні висновки. У вас відділення – крута команда! Приємно було познайомитися!

Як і обіцяв, вияснив алгоритм дій медичних працівників. За словами фахівців, порушень протоколу дій медичних працівників в таких ситуаціях – не було. Доповнюю: 1- даний пост – емоція, а не юридичний документ. 2-хто з лікарів був – може на своїй сторінці написати свою версію подій. 3 – якщо дуже хочете довести чи моє слово «недбалість» написано в тему, чи ні – зробіть це із таймінгом і фактами, – дописує депутат.

Лікарі не залишились осторонь цього інциденту.

Щиро дякуєм за розуміння, співпрацю і власне бажання вивчити ситуацію!!! – дописує лікарка Іванна Дидик.

 

Це добре, що ви визнали свою помилку☝, надіємось що надалі подібних ситуацій виникати не буде. Кожен повинен виконувати свою роботу та поважати один одного, – додає лікар-реаніматолог Олена Химич.

Проте люди стурбовані, що через такі “поспішні висновки” у людей втрачається довіра до лікарів.

Проблема не в тому, що ви нефахово оцінили ситуацію – так ви можете вибачатись перед своїми виборцями за свою щоденну депутатську діяльність.
Проблема в тому, що ви взагалі не розумієте, що не мали права писати те, що ви написали вчора. У вас немає жодного уявлення про соціальну відповідальність за свої слова та дії. Ви зробили резонансний пост і змусили лікарів читати всю цю гидоту, яку накидали коментатори, а простих громадян відчувати тривогу та страх, – дописує Іванна Кошель.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...