Мед Атлант

У Франківську через аварійний прорив каналізаційних підвальних мереж довелось призупинити заміну тепломагістралі

Роботи по заміні зношених ділянок тепломереж, що не витримали гідравлічних випробувань, часом зупиняються через непередбачувані обставини.

Саме така зупинка в роботі по заміні теплової магістралі сталася у дворі, що утворюють житлові будинки на вулиці Короля Данила, 11а та Південний Бульвар 28 та 30. Тут спеціалісти підприємства виявили досить значну за довжиною ділянку зношених труб діаметром 159 мм. Було виконано земляні розкопки, демонтовано старі, знищені корозією труби і привезено нові попередньо-ізольовані. Залишалося змонтувати їх і перевірити якість виконаної роботи. Про це повідомляють на сторінці ДМП “Івано-Франківськ теплокомуненерго”.

Проте за цей час стався аварійний порив каналізаційних підвальних мереж у прилеглих багатоквартирних будинках. Каналізаційні стоки заповнили траншею, де мали би розташовуватися нові труби тепломережі, а мешканці щедро «засіяли» їх побутовим сміттям. У таких умовах встановлювати нові попередньо-ізольовані труби до каналізаційного болота не мало би жодного сенсу, адже в такому середовищі за декілька місяців експлуатації вони б знову перетворилися на зіржавлений мотлох.

2 вересня на цю ділянку були запрошені представники, які відповідають в обласному центрі за стан каналізаційних мереж для усунення аварійного стану із підтопленням підвалів прилеглих будинків та тепломагістральних мереж. За підтвердженням фактів далеко йти не потрібно. Просто при вході до підвального приміщення будинку на вул.Південний Бульвар, 30, що навпроти Короля Данила 11а, видно і чути, як цебенить вода із проржавілих каналізаційних труб. Все перебуває в затопленому стані, а в цьому підвальному приміщенні слід буде перед початком опалювального сезону встановити тепловий лічильник та інше обладнання. Отже, все впирається у необхідність негайної заміни каналізаційних та водяних мереж даних будинків.

На фото: Залита траншея, де мають стояти нові труби; Привезені і складовані нові попередньо-ізольовані труби; Поржавілі внутрішньо-будинкові труби.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...