Мед Атлант

Зеленський назвав причину ветування закону про Пласт

Президент Володимир Зеленський назвав причиною ветування закону про державне визнання Пласту невідповідність його положень Конституції України.

Про це йдеться у пояснювальній записці глави держави щодо закону “Про державне визнання і підтримку Пласту – національної скаутської організації України”, розміщених на сайті парламенту.

Аналіз змісту наведених положень закону свідчить про визначення Пласту – національної скаутської організації України – як єдиної в Україні скаутської громадської організації, засад її функціонування та надання їй державної підтримки. Між тим, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, на даний час в Україні зареєстровано низку скаутських громадських організацій, – зазначається в пояснювальній записці.

На думку, Президента, визначення ж законом Пласту як єдиної в Україні національної скаутської організації фактично створює переваги та привілеї для її функціонування та отримання нею державної підтримки, а також зумовлює ризик унеможливлення створення та дальшої діяльності вже створених інших скаутських організацій. Відтак і обмеження права громадян на свободу об’єднання у такі громадські організації, передає “Укрінформ“.

Такий підхід, як заявив глава держави, “не відповідає Конституції України”, за якою, зокрема, суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності.

З огляду на викладене не можу підтримати закон “Про державне визнання і підтримку Пласту – національної скаутської організації України” у запропонованій редакції. Водночас беручи до уваги вагомий внесок українського пластового (скаутського) руху у здобуття і становлення української державності, в громадянську освіту та національно-патріотичне виховання дітей та молоді, пропоную доопрацювати зазначений закон з метою визначення засад державної підтримки розвитку українського пластового (скаутського) руху, – заявив Зеленський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...