Мед Атлант

Поліцейські затримали хуліганів, які пошкодили обладнання обсерваторії на горі Піп Іван

Як раніше інформувало МІСТОна обсерваторії гори Піп Іван горе-туристи пошкодили громовідвід.

Нагадаємо, нещодавно до обласної поліції звернулось керівництво Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника із заявою, щодо пошкодження системи блискавкозахисту Міжнародного наукового центру «Обсерваторія», що на горі Піп Іван. Про це повідомляють в секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За фактом умисного знищення або пошкодження майна поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Як встановлено правоохоронцями, 22 серпня, невідомі особи шляхом вільного доступу пошкодили систему блискавкозахисту Міжнародного наукового центру «Обсерваторія», розташованої в присілку с. Явірник, що на Верховинщині.

В ході проведення слідчих дій, поліцейські розшукали трьох осіб причетних до злочину, двоє з яких мешканці Тисменицького району, один обласного центру, 1998, 1999, 1999 р. н..При спілкуванні з правоохоронцями, чоловіки пояснили свій вчинок тим, що вони хотіли зробити фото на будівлі «Обсерваторії».

Наразі слідчі дії тривають.

За вчинене правопорушення їм загрожує покарання у вигляді штрафу, чи громадських або виправних робіт. Найсуворіше покарання – обмеження волі або позбавлення волі на строк до трьох років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...