Мед Атлант

Фільм «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» покажуть на фестивалі Astra в Румунії

Дебютна повнометражна стрічка Надії Парфан, створена за підтримки Держкіно, візьме участь у фестивалі документального кіно Astra.

Фільм представить Україну у конкурсній програмі Central & Eastern Europe 2019, де змагатиметься з дев’ятьма іншими претендентами. Серед них — переможець Docudays UA «Біла мама» Зосі Родкевич. Про це повідомляють на сайті Держкіно.

Astra Film Festival — один з найбільш авторитетних форумів неігрового кіно в Європі, спрямований на відкриття нових імен. Фестиваль засновано у 1993 році. Зібравши у 2018 році 70 тисяч глядачів, він здобув статус найбільш відвідуваної кіноподії регіону. Astra Film Festival відбувається в румунському місті Сибіу. Цьогоріч — з 14 по 20 жовтня.

«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — трагікомедія про працю і творчість івано-франківських комунальників. Режисерка знімає найбільш відповідальний момент для підприємства, що забезпечує місто теплом — початок опалювального сезону. Під шквалом скарг від споживачів комунальники змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Вони закручують гайки, латають діри в трубах та… співають у профспілковому хорі!

Світова прем’єра фільму відбулася на міжнародному кінофестивалі Vision du Reel, українська – у межах міжнародного документального конкурсу Одеського кінофестивалю.

Стрічка вийде у прокат 17 жовтня, на початку опалювального сезону.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...