Мед Атлант

Засуджений в окупованому Криму у справі «українських диверсантів» Андрій Захтей звернувся до Путіна з проханням про помилування

Засуджений в окупованому Криму у справі «українських диверсантів» Андрій Захтей звернувся до президента Росії з проханням про помилування. Про це Суспільному розповіла дружина в’язня Оксана Захтей.

Я дізналася про це (прохання щодо помилування — ред.) від адвоката сьогодні. Що написали сьогодні й відправили. Це рішення нелегке, скажімо так, воно далося Андрію досить важко. Після обміну Андрій пішов на такий крок, крок нелегкий. Просто він до останнього сподівався, що буде в списках на обмін, що його обміняють, — сказала Оксана Захтей.

Андрія Захтея затримали в Криму разом із Євгеном Пановим у 2016-му. Чоловіків звинуватили в підготовці терактів на півострові. Панов відмовився співпрацювати зі слідством, Захтей підписав угоду. У 2018-му Верховний суд Криму засудив Панова до 8 років колонії суворого режиму, а Захтею дали 6,5 й оштрафували на 220 тисяч рублів (близько ста тисяч гривень). 7 вересня, під час обміну полоненими, Панов повернувся до України., повідомляють UA:Новини.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...