Мед Атлант

Ці гроші як повітря: Мінфін хоче, аби громади Івано-Франківщині повернули кошти на соціально-економічний розвиток

Сьогодні, 11 вересня, в Івано-Франківську відбулася пресконференція щодо листа Держказначейства з проханням повернути кошти на соціально-економічний розвиток за рахунок коштів відповідної субвенції, перерахованої минулих місяців.

Склалася проблемна ситуація – кошти субвенції були спрямовані на конкретні роботи.

«Громади вишукуватимуть кошти, ламаючи свій бюджет», зауважив Юрій Стефанчук, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

Міський голова Івано-Франківська Руслана Марцінків зазначив, що ця проблема вагома для громад Прикарпаття. Ці кошти – надія, за його словами, на соціально-економічний розвиток. Так, у Франківську ці кошти планували використати на придбання магнітно-резонансного томографа, на ремонтні роботи у трьох школах, також для міської клінічної лікарні на закупівлю обладнання для операцій на відкритому серці.

«Кошти не повинні повертатися до Києва. Вони є важливими для громади», – зауважив Марцінків і попросив голову ОДА Шмигаля посприяти тому, аби кошти залишилися в громадах.

Як повідомив міський голова Рогатина Сергій Насалик, міський голова не має повноважень повернути ці кошти. Насалик додав, що наслідки, до яких приведе складена ситуація, можуть бути непоправними. Так, бюджети провінційних містечок повністю «поламаються».

Проблему, яка склалася, голова Вигодської ОТГ Ярослав Наум назвав «абсурдом». «На вищому рівні хочуть знищити керівників, які громада вибрала. Виходить, що керівник не на своєму місці», – зауважив Наум.

Через повернення коштів, в області може статися екологічна катастрофа, вважає міський голова Бурштина Роксолана Джура.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...