Мед Атлант

«Ми за здорове інвестування державних коштів», – Шмигаль пояснив, чому Мінфін забирає субвенцію

 Сьогодні, 11 вересня, в Івано-Франківську відбулася пресконференція щодо листа Держказначейства з проханням повернути кошти на соціально-економічний розвиток за рахунок коштів відповідної субвенції, перерахованої минулих місяців.

Денис Шмигаль, голова ОДА, який завітав на пресконференцію, підкреслив: зараз не потрібні істерики та політичні перекоси. Адже, завдання влади забезпечити усі громади без винятків. Треба розібратися в суті проблеми, зауважив Шмигаль.

 

Постанова на соцекономрозвиток передбачає виділення 163 мільйонів гривень для області. Документ складається з двох додатків. Перший – 99 мільйонів – розписаний та цільовий. У другому додатку йдеться про 63 мільйони гривень. Ці кошти ще не розписані, вони просто передаються міським бюджетам.

“Мільйони ідуть на закупівлі музичного обладнання по 50 тисяч, мільйони ідуть на закупівлю ігрових майданчиків. Так здається, що це виконання чиїхось зобов’язань перед виборами. Сьогодні громади перекривають дороги і готові приходити сюди. А ми готові розпорошити мільйони невідомо кому. І це ніде не прописано. Сьогодні треба це зупинити”, – зауважив Шмигаль.

Це не означає, що закупівлі обладнання, майданчиків не потрібно проводити – треба, однак цільово – “не просто засипати, як обіцяли”, сказав голова ОДА.

Що ж до листа Держказначейства, очільник ОДА зауважив – це правильна ініціатива, бо в області спостерігається неефективне використання коштів субвенції.

«Ми за здорове інвестування державних коштів», – резюмував Шмигаль.

Детальніше в прямій мові:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...