Мед Атлант

Як і чому перекривали дорогу на Коновальця обурені мешканці Опришівців. ВІДЕОСЮЖЕТ

Сьогодні, 12 вересня, в Івано-Франківську мешканці мікрорайону Опришівці перекривали дорогу на вулиці Коновальця. Як це було, дивіться в сюжеті МІСТА:

Зі слів мешканки вулиці Василишина Наталії Нілової, їхня вулиця як проклята. Десять років жителі очікують на ремонт, однак тут виконували лише дрібні роботи. Люди систематично  звертаються до міської влади з 2008 року. Багато років кошти спрямовували на вулицю Блаватського. А

Останнє звернення підписали 260 людей. На нього отримали відповідь – фінансування на капремонт в бюджеті не закладене.

“У 2016 році громада ходила в міськвиконком. Нам пообіцяли, що у 2017 році тут зроблять капітальний ремонт. Однак цього не сталося. Марцінків у прямому ефірі сказав: ми виділили мільйон на вашу дорогу – на частковий ямковий ремонт. Але ми його перекинули на садочок”, – обурюється пані Наталія.

Вулиця Василишина

До протестувальників завітали заступник мера Руслан Гайда, Роман Галіпчак, начальник УКБ, та Михайло Смушак, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Аби вулицю відремонтувати – спочатку треба зробити проєкт з водовідведенням, пояснює Гайда. Якщо тут не буде зливової каналізації, то і асфальт стояти не буде.

“Зараз я буду ініціювати перед міським головою включення в титульний список і розроблення проєктної документації вулиці Василишина. Зараз ми можемо вирівняти територію вкінці вулиці грейдером і зробити забивку ям асфальтом або щебенем”, – сказав Гайда.

З його слів, у місті 90 вулиць, які потребують ремонту, але всіх поремонтувати не можуть. Загалом ремонт Василишина коштуватиме 8 – 9 мільйонів гривень.

Слова заступника міського голови мешканців не переконали, вони захотіли поспілкуватися з Марцінківом. Оскільки мер не приїхав, люди перекрили дорогу на Коновальця.

Перекривали дорогу всі, були мами з візочками, пенсіонери, діти. На місці працювала патрульна поліція та поліція діалогу. Машини пропускали з інтервалом у сім хвилин. Протест тривав недовго: близько 10:50 акцію припинили.

Марцінків назвав перекриття дороги шантажем. Завтра о 14 годині міський голова спілкуватиметься з мешканцями.

Я не можу піддаватись на маніпуляції. Такі методи вважаю неприпустимими, і реагувати на них не буду! З іншого боку як міський голова мав зробити все від мене залежне, аби уникнути перекриття і не завдати шкоди тисячам людей, що їздять вул. Коновальця. Цього тижня до мене на особистий прийом записались мешканці вул. Василишина, будемо говорити-вирішувати. Але на шантаж не піддамся”, – зауважив мер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...