Мед Атлант

На Франківщині від харчових отруєнь постраждало 42 дитини

За 8 місяців поточного року по Україні працівники Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 114 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждало 1377 осіб, з них 770 дітей.

У Івано-Франківській області за 8 місяців зареєстровано 6 спалахів харчових отруєнь, від яких постраждало 65 осіб, з них 42 дитини.

Спалахи реєструвалися на території Яремчанської міської ради, в Коломийському, Верховинському районах, та в Івано-Франківську.

Серед розслідуваних спалахів розподіл в області за місцем виникнення наступний: 2 в приватних садибах та 2 в готельних комплексах, які надавали послуги з організованого відпочинку дітей, 1 в закладі ресторанного господарства під час проведення весільного банкету, 1 в побуті. В оздоровчих та відпочинкових закладах області спалахи не реєструвалися, – повідомляють в Держпроспоживслужбі.

Також в Івано-Франківській області в цьому році зареєстровали 5 випадків захворювань на ботулізм, під час яких постраждало 6 осіб, померлих немає. Всі випадки пов’язані з вживанням в їжу м’ясних консерви домашнього приготування.

Головне фото ілюстративне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...