Мед Атлант

У Шешорах відбудували криївку, де ховалися підпільники аж до 1953 року

15 вересня у селі Шешори за ініціативи “Спілки учасників АТО” Косівського району та сприяння НПП “Гуцульщина” освятили відбудовану повстанську криївку, яка служила захистом трьом підпільникам: районному керівнику пропаганди ОУН-УПА Михайлові Ткачуку (друг “Лебідь”), його дружині Емілії Ткачук та діячу районного проводу Андрію Мельничуку (друг “Цвіркун”), повідомляє пресслужба ІФ ОДА

На урочистому заході були присутні голова районного осередку братства ОУН-УПА Петро Підлетейчук, голова “Спілки учасників АТО” Косівського району Іван Крисяк, директор НПП “Гуцульщина” Юрій Стефурак, ветерани ОУН-УПА, працівники НПП “Гуцульщина”, громада села та учнівська молодь. Освячення патріотичної пам’ятки здійснили бойові капелани “Спілки учасників АТО” – священник УГКЦ друг Микола та священник ПЦУ друг Богдан.

Криївка була відновлена неподалік останнього форпосту в урочищі Коров’як. Це остання криївка на теренах Косівського району, яка впала під натиском ворогів 28 січня 1953 року. До її відбудови долучилися меценати-патріоти – Іван Іванишин, а також керівництво Заставнівського району Чернівецької області.

Як зазначив голова “Спілки учасників АТО” Іван Крисяк, криївка у селі Шешори відбудована для встановлення історичної пам’яті та патріотичного виховання підростаючого покоління.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...