Мед Атлант

Франківського безхатька, який вбив свого товариша по чарці, засудили до 9 років тюрми

Нещодавно, 13 вересня, Івано-Франківський міський виніс вирок чоловіку без постійного місця проживання, який вбив товариша.

Інцидент стався взимку 2016 року. Обвинувачений чоловік бродягував та зловживав спиртними напоями. Тимчасово проживав у підвалі будинку, де облаштував собі приміщення під нічліг.

Того дня безхатько зустрівся зі своїми знайомими безпритульними, з якими він по смітниках збирав металобрухт та макулатуру, яку потім здавали. За отримані гроші вони придбали спиртне і пішли випивати у підвал. Під час розпивання алкоголю у двох безхатьків виник конфлікт.

Обвинувачений чоловік наніс товаришу по чарці численні удари по голові.

Згідно висновку експерта судово-медичної експертизи відносяться до тяжкого тілесного ушкодження, як такого, що є небезпечним для життя в момент спричинення, – йдеться в матеріалах справи.

Після бійки обвинувачений разом з іншим товаришем перенесли побитого в сусіднє приміщення підвалу, де залишили його лежати. Побитий чоловік, після отриманих травм, помер.

В суді обвинувачений безхатько свою вину у вчиненому не визнав. Зазначив, що померлий отримав травми, коли заходив у підвал – він впав, через що в нього на голові появилась гематома.

Вина обвинуваченого була доведена, оскільки декілька свідків стверджували, що бачили саме його під час конфлікту з померлим.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.121 ч.2 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...