Мед Атлант

Коломийські “едельвейси” провели спільні навчання з ротою дивізії з США

Міжнародні навчання «РепідТрайдент – 2019»  продовжують ставити рекорди співпраці військовослужбовців різних країн.

До прикладу, особовий склад окремої гірсько-штурмової бригади ОК «Захід» Сухопутних військ ЗС України, що має неофіційну назву «Едельвейс»,  разом із ротою військовослужбовців зі складу 101-ї повітряно-десантної дивізії  ЗС США «Клекотливі орли»  у рамках відпрацювання завдань навчання здійснили  контратаку та завдали  нищівного удару по позиціях умовного противника. Про це повідомляє “Армія ihform“.

Примітно те, що американські військові входили до складу наших підрозділів, та були закріплені за українською технікою у складі спільних штурмових взводів. Командували об’єднаними силами офіцери та сержанти Збройних Сил України.

Українські гірські штурмовики та американські десантники разом  здійснили блискавичний марш на техніці. Згодом  на БМП -1  з ходу подолали водну перешкоду. Вступили в бій з ворогом та здобули перемогу.

На відміну від моєї штатної бойової машини «БРЕДЛІ», ваш БМП рухається набагато плавніше, – поділився враженнями після маршу в десантному відсіку БМП-1 стафсержант збройних сил США  Агусто. – Трошки мало місця, але я і три моїх товариша могли б вести бій з цієї машини.

Зі свого боку українські військовослужбовці високо оцінили бойову підготовку та злагодженість дій американських колег.

Подібне спільне виконання навчально-бойових завдань є демонстрацією високого рівня професійної підготовки наших воїнів та сумісності з підрозділами НАТО.

Довідково: 10-та окрема гірсько-штурмова бригада — формування гірської піхоти Сухопутних військ Збройних сил України. Формування підпорядковане оперативному командуванню «Захід». Бригада була сформована у місті Біла Церква 1 жовтня 2015 року. Пунктом постійної дислокації визначено м. Коломия Івано-Франківської області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...