Мед Атлант

Вийшов трейлер історичного екшену “Захар Беркут”

Оприлюднили трейлер фільму “Захар Беркут”, знятого за мотивами однойменної повісті Івана Франка.

Режисер стрічки – Ахтем Сеітаблаєв. Відомо, що фільм було знято компанією Kinorob за підтримки Держкіно, а також за участю фахівців з Голлівуду. Разом з українським режисером кримськотатарського походження над стрічкою працювали такі голлівудські митці, як Джон Вінн, Джефф Райс, Раджа Коллінз та інші. Саме завдяки такому зірковому складу фільм привернув чималу увагу кіноманів.

Однойменну повість українського класика Івана Франка у кіносценарій адаптували Ярослав Войцешек та Річард Ронат. У своєму відеоблозі режисер Ахтем Сеітаблаєв зазначив, що основний посил твору Івана Франка буде збережено, але у фільмі з’являться нові персонажі та сюжетні лінії.

У сюжеті стрічки розповідається про 1241 рік, коли монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Проте уночі кілька місцевих мисливців – брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених.

“Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити численного ворога”, – йдеться в синопсисі.

За словами режисера, стрічку знімали англійською мовою, але для українського прокату всю стрічку буде дубльовано українською.

Зйомки стрічки проходили у Карпатах та під Києвом. Серед відомих місць – озеро Синевир та Манявський водоспад.

Вихід стрічки у прокат в Україні відбудеться 10 жовтня 2019 року.

Читайте також: “Захар Беркут”: в мережі з’явився перший трейлер фільму за участю голлівудських акторів. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...