Мед Атлант

Депутати облради звернулися до Голови ВР та Прем’єр-міністра, щоб допомогли з виплатою зарплати бюджетникам

 Сьогодні, 20 вересня, розпочалася 30 сесія Івано-Франківської обласної ради. На ньому розглянули питання про «Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області».

Депутати звернутися до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та Міністра охорони здоров’я України Зоряни Скалецької стосовно забезпечення коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів області.

Ми, депутати обласної ради, стурбовані ситуацією, що склалася в області із забезпеченістю коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів Івано-Франківської області. В першу чергу це стосується закладів освіти та охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок коштів освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам”, – йдеться у тексті звернення.

Також в ньому зазначається, що станом на 4 вересня 2019 року критичною є ситуація із протермінуванням виплати заробітної плати в закладах охорони здоров’я області, зокрема: м. Івано-Франківська – 20835,6 тис. грн.; м. Бурштина – 1072,3 тис. грн.; Богородчанського району – 1586,3 тис. грн.; Коломийського району – 2116,8 тис. грн.; Косівського району – 3525,4 тис. грн.; Рогатинського району – 1093,2 тис. грн.; Тлумацького району – 1466,1 тис. грн.; Яблунівської ОТГ – 293,9 тис. грн.

За звернення проголосували 61 депутат. Рішення прийняли.

Нагадаємо, що на сьогодні в Івано-Франківській області найбільша заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Зокрема, станом на перше вересня поточного року розмір кредиторської заборгованості із виплати зарплати працівникам бюджетних установ складає 176, 1 мільйони гривень. А прогнозована сума незабезпеченості до кінця року становить понад 472 мільйони гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...