Мед Атлант

Вже до кінця вересня у Тлумацькій ОТГ розроблять концепцію громадського здоров’я

Вакцинація, профілактика злоякісних новоутворень та формування якісного соціального середовища є основними пріоритетами для Тлумацької ОТГ при розробленні концепції громадського здоров’я.

Про це у коментарі повідомила радник з муніципальних послуг ІФ ЦРМС Марія Баран, інформують у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, передає ІФ ОДА.

Вона нагадала, що Тлумацька ОТГ – перша громада в області, яка займається розробкою цієї концепції. За результатами нещодавно проведеного тренінгу у громаді вже утворено робочу групу, яка визначила 13 пріоритетів, які ляжуть за основу при розробленні документа.

Використовуючи метод пріоритезації, представники ОТГ визначили три найосновніших напрями. Мова йде, зокрема, про профілактику злоякісних новоутворень, вакцинацію та боротьбу з деякими інфекційними хворобами (туберкульоз, грип, рак шийки матки, гепатит B) та підтримку соціального середовища, — сказала Марія Баран.

Вона додала, що концепцію у Тлумацькій ОТГ планують презентувати громадськості вже наприкінці вересня. Сподіваємося, що цей документ стане основою для розробки концепцій з громадського здоров’я і в інших тергромадах області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...