Мед Атлант

У Калуші міськрада ледь не зірвала опалювальний сезон в місті

На пленарному засіданні сесії Калуської міської ради депутати розглянули проєкт рішення про зміни до програми фінансової підтримки КП «Водотеплосервіс».

Зараз обсяг її фінансування становить 11 млн гривень. Міській раді запропонували збільшити цю суму на 5,3 млн гривень. З них 5,2 млн гривень — для розрахунків за спожитий газ і 100 тис. гривень — на сплату податку на додану вартість.

Так, на офіційному сайті НАК «Нафтогаз України» третій тиждень поспіль публікують перелік тепловиків, борги яких ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону, передають “Вікна“.

Наразі борг КП «Водотеплосервіс» становить 23 млн 343 тис. гривень, а мінімальна сума, яку треба сплатити для відновлення постачання газу та своєчасного початку опалювального сезону, — 6 млн 929 тис. гривень.

Борги підприємства за газ за останні два тижні трохи зменшилися: станом на 19 вересня на 19 тис. гривень, станом на 26 вересня — ще на 26 тис. гривень. Проте динаміка погашення боргу за умови відсутності підтримки з боку міського бюджету не дає надії вчасно розпочати опалювальний сезон.

Проте, проєкт рішення про надання фінансової підтримки КП «Водотеплосервіс» з першого разу депутати не підтримали. Це обурило міського голову Ігоря Матвійчука, який звернувся до депутатів:

Івано-Франківськ дав своєму комунальному підприємству 40 млн гривень. Якщо ви хочете зірвати опалювальний сезон, будь ласка.

Утім, і депутати мали аргументи: з бюджету міста “вимиваються” кошти і латаються дірки, а в принципі проблема не вирішується й утворюються нові борги.

На це міський голова озвучив стратегію влади міста: у Калуші почали від’єднання споживачів від центрального опалення. 70% мешканців вже від’єднанні, тож, іншого шляху, окрім повної відмови від центрального теплопостачання, немає.

З другої спроби міська рада таки підтримала проєкт рішення. Відтак КП «Водотеплосервіс» зможе погасити борги за газ і вчасно запустити котельні міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...