Мед Атлант

В Україні понад 30 тисяч дітей мають статус постраждалих внаслідок воєнних дій

Статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, на сьогодні мають понад 33 тисячі дітей.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Володимир Вовк. Про це інформує “Укрінформ“.

На сьогодні такий статус мають 33 тисячі 175 дітей, з них 87 — унаслідок поранення, контузії, каліцтва і одна дитина – внаслідок фізичного і сексуального насилля. Всі інші діти — внаслідок психологічного насилля. Не надали такий статут і офіційно відмовили 340 дітям, – поінформував він.

За словами спікера, отримання такого статусу дає перспективу для держави розпочати серйозну, обґрунтовану фінансову роботу з надання гарантій і пільг таким дітям.

Наразі відповідно до наших досліджень, ми бачимо, що певні можливості у таких дітей є через причину, завдяки якій вони потрапили в такий статус, а причиною може бути внутрішнє переміщення, загибель батьків, або проживання в так званій сірій зоні. Тому наразі на часі комплексний закон про підтримку таких дітей, – зауважив Вовк.

В Україні має бути державна політика щодо захисту прав дітей, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі, заявила юрист і автор дослідницького звіту “Діти, яких торкнувся збройний конфлікт в Україні” Ірина Лоюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...