Мед Атлант

СБУ провела спецоперацію: з Донбасу вивезли важливого свідка. ФОТО

Контррозвідники СБУ провели спецоперацію, у результаті якої вивели на підконтрольну територію ще одного свідка збройної агресії РФ в Україні – мешканця міста Сорокине.

Про це повідомляють в пресцентрі СБУ.

Правоохоронці встановили, що через матеріальні труднощі чоловік змушений був вступити до ремонтної роти так званого “2 армійського корпусу народної міліції ЛНР”, де лагодив пошкоджену у боях військову техніку бойовиків. Проте усвідомив хибність свого кроку та виявив готовність надати свідчення щодо злочинної діяльності російсько-терористичних військ на території нашої держави, – йдеться у повідомленні.

Контррозвідники та слідчі СБУ провели ретельну перевірку та встановили, що громадянин України не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчинив інших тяжких злочинів. Також він надав слідству важливі докази збройної агресії РФ в Україні. За рішенням суду його звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України нагадує, що особа, крім організатора і керівника терористичної групи чи терористичної організації, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...