Мед Атлант

Депутати пропонують заборонити іноземцям купувати українську землю до 2024 року

У Верховній Раді пропонують заборонити іноземцям та іноземним компаніям купувати сільськогосподарську українську землю до 2024 року. Для іноземців, які вже сьогодні орендують землю, зроблять виняток.

Про це повідомив голова комітету з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради Микола Сольський, – пише “Радіо Свобода”.

«До 2024 року не можуть бути засновниками (компаній, які купують сільськогосподарську землю — ред.) іноземні фізичні особи та компанії», — повідомив Сольський.

Він зазначив, що в альтернативному законопроєкті депутати передбачили, що ті компанії, які вже сьогодні орендують українську землю, і серед власників яких є іноземці, матимуть право на купівлю такої землі уже з 2020 року, коли ринок сільгоспземель відкриють.

«Для цієї категорії юридичних осіб, тільки тих, які не менше 3 років займаються сільгоспбізнесом в Україні і тільки у тому об’ємі тих земель, які вони обробляють та орендують станом на дату вступу закону в силу», — додав депутат.

Він зазначив, що у Раді наразі зареєстровано 11 законопроєктів про ринок землі. Протягом наступних двох тижнів депутати планують вивчати ці законопроєкти у комітетах.

Нагадаємо, що відповідно до останніх соціологічних опитувань групи «Рейтинг», 73% українців не підтримують запровадження ринку землі. У вересні опитування про ставлення до ринку землі проводив фонд «Демократичні ініціативи». Відповідно до результатів цього опитування, 56% громадян підтримували право українців на продаж землі, а 28% були проти цього.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...