Мед Атлант

В Італії українці провідали матір засудженого нацгвардійця Марківа

З нагоди Дня захисника України, який відзначають 14 жовтня, активісти української громади в Італії підтримали родину засудженого нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Близько п’ятдесяти осіб зібралися у місті Толентіно (центральна область Марке), де дев’ять років жив і вчився військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків. У липні суд присяжних Павії засудив солдата до 24 років в’язниці, визнавши його «активним співучасником умисного убивства» італійського фотографа Адреа Роккеллі 5 років тому під час воєнних дій на Донбасі, – йдеться в повідомленні.

Серед українців, що приїхали до матері Марківа Оксани Максимчук, були люди з різних міст Італії. Ці активісти регулярно їздили на судові засідання до Павії, де впродовж року тривав суд над нацгвардійцем Марківим.

Ми приїхали підтримати родину Марківа і привітати їхнього сина з Днем захисника України, також подякувати їм за сина, який у в’язниці продовжує свою боротьбу за особисту честь та за гідність України, – сказала організаторка заходу Марина Буть.

Активісти переконані у невинуватості бійця і називають вирок суду несправедливим і вкрай упередженим.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...