Мед Атлант

На річці Гнила Липа затримано браконьєра з “крошнею”

10 жовтня державні інспектори Івано-Франківського рибпатруля під час проведення рибоохоронного рейду на річках Галицького району викрили грубе порушення правил рибальства.

Факт браконьєрства зафіксовано на р. Гнила Липа між селами Тустань та Більшівці.

Близько 17 години рибпатрульні затримали мешканця м. Галич, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям – підйомною сіткою, яку на Прикарпатті називають «крошнею».

Держінспекторами вилучено заборонене знаряддя лову. Риби в браконьєра не виявлено.

За фактом браконьєрства на затриману особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Матеріали справи передаються до суду для притягнення винної особи до відповідальності. Згідно із ч. 4 ст. 85 КУпАП браконьєру загрожує штраф від 340 до 680 грн.

Пунктом 3.14 Правил любительського і спортивного рибальства забороняється перебувати на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено, а також зберігати заборонені знаряддя лову на водоймах або поблизу них.

Крім того, пунктом 3.15 цих правил забороняється лов водних живих ресурсів (в т.ч. риби) із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.

Всі рибалки повинні дотримуватись вимог та положень Правил любительського і спортивного рибальства. Тоді улюблена справа буде приносити задоволення, а не матеріальні витрати та зіпсованих настрій. На річці не повинно бути хапуг, які прагнуть лише отримати зиск від риболовлі, – повідомив в.о. начальника відомства Ігор Корсун.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...