Мед Атлант

Комунальники розповіли, якими мають бути показники якості послуг

Опалювальний сезон 2019/2020 рр. набирає свою силу. Теплогенеруючі підприємства централізовано надають своїм абонентам теплову енергію та гаряче водопостачання.

Які ж показники температурного режиму централізованого теплопостачання та подачі гарячої води діють нині в Україні? Про це розповів заступник директора з розрахунків і реалізації теплової енергії ДМП «ІФТКЕ» Ігор Угриновський.

Регламентована температура повітря для житлових помешкань у наведених нормативних документах не повинна бути нижчою за +18°С (у холодний період року). Для кутових кімнат цей показник не повинен бути нижчим +20ºС. При сталій невідповідності температурних показників у квартирі проводиться контрольний замір температури представниками комісії теплопостачальної організації. При підтвердженні показників у офіційно оформленому Акті обстеження здійснюється зменшення на 5% вартості нарахування за кожен градус невідповідності температури від нормативної, – розповідає Угриновський.

Якість подачі гарячої води також регламентовано. Температура гарячої води у точці розподілу повинна становити +50°С. При зменшенні температури застосовується коефіцієнт зменшення оплати, який дорівнює 0,1 – при температурі гарячої води від +45 до +49 градусів C і 0,3 – при температурі гарячої води від +40 до +44 градусів C.

У разі постачання гарячої води температурою нижче, ніж 40 градусів С, плата справляється за тарифами на послуги з централізованого постачання холодної води.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...