Мед Атлант

На Закарпатті вперше за 8 років діагностували дифтерію

Випадок захворювання на дифтерію діагностували в Ужгороді.

Хворобу виявили у студента 5-го курсу медичного факультету №2 (навчаються студенти-іноземці) Ужгородського національного університету, пише Радіо Свобода.

Про повідомила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров.

За її словами, хлопець звернувся до лікаря 11 жовтня, а 17 жовтня захворювання підтвердили за результатами дослідження в бактеріологічній лабораторії.

При обстеженні цього пацієнта була висіяна бактерія дифтерії, нетоксичний штам. Хлопець скаржився на підвищення температури, біль у горлі та м’язевий біль. Наразі він перебуває в обласній інфекційні лікарні, отримує лікування, – заявила Єлизавета Біров.

За словами директора Обласної клінічної інфекційної лікарні Михайла Поляка, стан хворого задовільний, патологічних змін немає.

Цей штам дифтерії не токсичний і не викликає змін в організмі, як справжній токсичний штам дифтерійної палички, – пояснив Михайло Поляк.

Зараз обстежують всіх студентів, які вчаться на курсі студента та здійснюють протиепідемічні заходи, запевнила чиновниця.

Наразі медики оглянули 70 студентів вишу, які могли контактувати з хворим. У 44 відібрали матеріал для аналізів.

Директор обласної інфекційної лікарні закликав не панікувати та наголосив, що від цієї інфекції необхідно вакцинуватися.

Останні випадки захворювання на дифтерію в Ужгороді були зафіксовані у 2009 та 2010 роках, на Закарпатті – у 2011-му.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...