Мед Атлант

Жива історія : у Франківську презентували документальний фільм про втраченого на війні батька

Сьогодні, 21 жовтня, в Івано-Франківську відбулась презентація документального фільму “Тато”.

Кінострічка про історію українки Олі, яка шукала, а потім ідентифікувала за ДНК тіло свого тата, який загинув на війні з російськими окупантами на сході.

Це робота двох режисерок з України та Білорусії. Ідеї зробити фільм спочатку не було. Була ідея зробити матеріал про Самойленка. А вже згодом почали працювати над матеріалом. Це жива історія про батька головної героїні, якого вона шукала два роки.

Це фільм про війну та цінність життя. В мене був хороший батько та класне дитинство. У фільмі ми показали наш близький зв’язок з татом. Основне послання – зрозуміти, що в нас йде війна. Одні собі просто живуть, а інші втрачають рідних, – каже головна героїня Ольга Самойленко.

Дівчина також розповіла, що розуміла, як їй буде важко пережити ті всі події знову, але вона погодилась.

Не дивлячись на те, що фільм про доволі ніжну історію відносин батька та доньки, у ньому є також певні шокуючі моменти війни.

Фільм знімали без фінансування, а всійого покази безкоштовні. Якщо хтось забажає показати цей фільм десь в навчальному закладі або будь-де в іншому місці, то режисерки у вільному доступі можуть його передати для показу.
Дівчина додає, що коли батько загинув їй було 18 років. У свій день народження на двадцятиліття, після довгих пошуків тривалістю в два роки, дівчина поїхала у Дніпропетровськ, щоб забрати знайдене тіло тато.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...