Мед Атлант

Протягом тижня франківський рибпатруль зафіксував 17 порушень правил рибальства. ФОТО

У період з 13 по 19 жовтня Івано-Франківський рибоохоронний патруль зафіксував 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 13 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та оформлено один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна на чотири сітки загальною довжиною 1 300 м.

«На порушників держінспектори наклали 1 275 грн штрафів. Три справи направили до судів для притягнення винних осіб до відповідальності. Накладення згідно із ч. 4 ст. 85 КУпАП штрафів – від 340 до 680 грн», – повідомив в.о. начальника рибпатруля Ігор Корсун.

Для прикладу, 13 жовтня державні інспектори здійснили рибоохоронний рейд по р. Дністер та притоках в Галицькому районі. Так, поблизу смт Більшівці виявлили місцевого жителя, який ловив забороненим знаряддям – 2-метровою сіткою-«екраном». Виловленої порушником риби держінспектори не виявили. Заборонене сітне знаряддя лову вилучили.

16 жовтня рибпатрульні викрили порушника, який ловив рибу забороненим знаряддям – підйомною сіткою-«крошнею». Він рибалив на р. Гнила Липа поблизу с. Тустань Галицького району. Браконьєрського улову держінспектори не виявили. Заборонене сітне знаряддя лову вилучили.

Того ж дня, неподалік від місця вищезазначеного правопорушення, рибпатрульні затримали ще одного браконьєра з сіткою-«крошнею». Заборонене сітне знаряддя лову вилучили. Виловленої порушником риби держінспектори не виявили.

Усі три випадки кваліфіковано як грубі порушення правил рибальства, на затриманих осіб склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передали до судів для притягнення вииних осіб до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Івано-Франківській області функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства прохання повідомляти за вказаним номером телефону, інформують у пресслужбі організації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...