Мед Атлант

З міського бюджету Калуша у капремонти закладів освіти вклали майже 7 млн гривень

Вчора, 29 жовтня, виконавчий комітет Калуської міської ради розглянув питання про стан готовності закладів освіти до 2019-2020 навчального року та забезпечення їхньої роботи в осінньо-зимовий період.

За словами начальника управління освіти Калуської міської ради Ірини Люклян, цього року в освіті виконано великий обсяг ремонтних робіт. Загалом у міському бюджеті на капітальні ремонти закладів освіти було передбачено близько 6,3 млн гривень, а разом з проєктами Бюджету участі, їх у освіті цього року було п’ять, — понад 7,8 млн гривень. Для порівняння у минулому році на капремонти в закладах освіти заклали  близько 6,9 млн гривень, включаючи 850 тис. гривень — на проєкти Бюджету участі. Окрім того, цього року Калуш отримав субвенцію з обласного бюджету на капітальний ремонт ДНЗ «Струмочок» в розмірі 184 тис. гривень, щоправда станом на 1 жовтня роботи тут ще не розпочали, повідомляє калуське видання “Вікна”.

Загалом на 1 жовтня на капремонти в закладах середньої освіти використали майже 3,3 млн гривень, в закладах дошкільної освіти — майже 1,9 млн гривень і закладах позашкільної освіти — 470 тис. гривень. Із запланованих 6,3 млн гривень освоїли понад 5,6 млн гривень. А разом з проєктами Бюджету участі станом на 1 жовтня профінансовано капітальних видатків в освіті на майже 7 млн гривень.

На підготовку обладнання закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період використано майже 308 тис. гривень — це удвічі більше, ніж торік — 148 тис. гривень. Зокрема, найбільше коштів  — майже 165 тис. гривень — використали на встановлення пожежної сигналізації у дев’ятій школі. Ще понад 35 тис. гривень було витрачено на обробку дерев’яних конструкцій  вогнетривкою речовиною у цьому ж навчальному закладі. Інші видатки з підготовки до опалювального періоду — повірка лічильників, перезарядка вогнегасників, обстеження газового обладнання, димових каналів тощо.

На закупівлю матеріалів для проведення поточних ремонтів у закладах освіти міста цього року витрати майже 450 тис. гривень і це також більше, ніж у попередні роки (2018 рік — 315 тис. гривень, 2017 рік — в межах 200 тис. гривень).

Також цього року суттєво зросли видатки на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів: якщо торік вони становили понад 2,3 млн гривень, то цього року — понад 3,8 млн. гривень. У тому числі близько понад 1,1 млн гривень субвенції з державного бюджету на Нову українську школу (а саме на закупівлю меблів, комп’ютерної техніки та дидактичних матеріалів).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...