Мед Атлант

З’явились деталі трагедії в Галицькому районі, де людей засипало кукурудзою. ВІДЕО

На Прикарпатті двоє чоловіків загинули під кількома тоннами зерна. Вони працювали на елеваторі, коли раптом воно на них посипалося.

Інцидент стався 28 жовтня в селі Кінашів Галицього району.

Керівник підприємства, який у цей час був поряд, перебуває у шоковому стані. Чоловік поки не може пояснити, чому сталася трагедія, йдеться у сюжеті “НТН”.

Резервуар, до якого засипають збіжжя, може вмістити до 30 тонн зерна. Щоб до ємкості не потрапило сміття, кукурудзу спочатку засипають на сітку. Саме її чистили того дня робітники.

Вони якраз очищали ту сітку від зерна. І стався, на скільки відомо, зсув інших зерен кукурудзи, якими їх засипало, – розповів Ігор Тюшка, керівник Галицького відділу прокуратури.

Під тонами зерна опинилися троє чоловіків. Одного з них вдалося витягти, а ось 62-річний робітник та його 19-річний колега задихнулися.

Один чоловік був засипаний десь шаром кукурудзи 40 см., другий – метровим шаром, – розповіла Світлана Бабушкіна, співробітниця УДСНС в Івано-Франківській області.

Постраждалого відвезли до лікарні, у нього – численні травми.

Він до нас поступив 28 жовтня, приблизно в 22:45, в стані середньої важкості, в реанімаційне відділення. Він отримав травму грудної клітки, – розповів Володимир Крупа, в.о. керівника Галицької районної лікарні.

Розповідати про те, що сталося на підприємстві, робітник не хоче. Відомо, що його врятував директор агрофірми. Вони спочатку разом чистили сітку від сміття, але потім до них приєдналися ще двоє.

Зі слів керівника, все сталося миттєво.

Вони залізли до нас в яму, щоб допомогти. Ми з Іваном стояли на ногах, а вони сіли на зерно. Я кажу: “Хлопці, бігом вилазьме з ями, що ви тут робите?”. І далі така лавина – і сантиметрів 15 ще засипає на ту точку, де ми стояли. Мене засипало трохи вище пояса. А хлопців присипало получається, – розповів Віталій Зіньков, директор приватного підприємства.

Нині всі обставини загибелі людей вивчає прокуратура. Детальніше дивіться в сюжеті:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...