Мед Атлант

У США зібрали кошти на протези для атовця з Калуша

Капітан Національної гвардії України Микола Левкун — уродженець села Боднарів Калуського району, який весною 2017 року був поранений поблизу Торецька. Він фактично втратив дві ноги.

Фонд «Revived Soldiers Ukraine», який займається реабілітацією та лікуванням українських військових в США разом із співачкою Оксаною Мухою організували три благодійні концерти у флоридських містах Норт-Порт, Маямі та нью-йоркському місті Баффало, інформують “Вікна”.

Як повідомляють у фонді «Revived Soldiers Ukraine», загалом завдяки цим концертам вдалося зібрати 20 100 доларів. Ці кошти спрямують на лікування поранених українських військових.

Так, Миколі Левкуну вже купили нові культіприймачі вартістю 5 000 доларів для обох ніг. Микола перебуває у США вже півтора року, де лікувався і отримав подвійне протезування. Уродженець села Боднарів Калуського району отримав поранення з травматичною ампутацією обох нижніх кінцівок і погано складеною кісткою бедра в Україні.

Його прооперувався минулого літа: лікарі повністю витягнули металеву конструкцію, яка тримала криво бедро і зробили реконструкцію. Перший раз його поставили на первинні протези в лютому, а зараз зробили постійні культіприймачі:

Ми раді що наш захистник ХОДИТЬ! Вже не на візку. Він такий високий! Я звикла за стільки часу бачити його в сидячому положенні на візку — а тут такий лось.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...