Мед Атлант

У жовтні Івано-Франківський рибпатруль стягнув з порушників 5 678 грн. штрафу

У період з 1 по 31 жовтня 2019 року державні інспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля провели 70 рибоохоронних рейдів та викрили 89 порушень природоохоронного законодавства, з яких вісім – грубі.

Також склали 79 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку збуту об’єктів тваринного світу). Оформлено один акт вилучення безгосподарських сітних знарядь лову, інформують у пресслужбі відомства.

Протягом жовтня на порушників накладено 5 678 грн штрафів. З початку поточного року цей показник вже сягнув 56 270 грн. Принагідно зазначу, що за 10 місяців роботи рибпатрулем нараховано збитків, завданих рибному господарству, на суму 33 768 грн. Під час рибоохоронних рейдів в жовтні держінспектори вилучили 2 кг водних біоресурсів та 12 од. заборонених знарядь лову, загальна довжина сіток складає 1 328 м. Протягом місяця зафіксовано один випадок незаконного добування піщано-гравійної суміші на березі річки. Крім цього, дев’ять справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності, – повідомив в.о. начальника Управління Ігор Корсун.

В Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80. За цим номером громадяни можуть повідомити інформацію про браконьєрство, продаж заборонених знарядь лову і незаконний збут водних біоресурсів для вжиття Івано-Франківським рибоохоронним патрулем заходів реагування та притягнення винних осіб до відповідальності.

До слова, загальна довжина річок, над якими здійснюють нагляд патрульні, складає 15 656 км. Також у зону діяльності Івано-Франківського рибоохоронного патруля входять водосховища та озера, загальними площами водного дзеркала 1 631 га та 327 га відповідно. Станом на початок листопада в рибпатрулі працюють вісім державних інспекторів.

Читайте також: Протягом тижня франківський рибпатруль зафіксував 17 порушень правил рибальства. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...