Мед Атлант

На Івано-Франківщині посилено заходи контролю за обігом деревини

Відповідно до Указу Президента України № 511 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів» з 1 листопада 2019 року в Україні запроваджується електронний облік деревини та забезпечення доступу до інформації про обіг деревини у форматі відкритих даних.

На виконання цього указу прийнято розпорядження обласної державної адміністрації від 26.09.2019 р. № 478 «Про заходи щодо охорони лісів та запровадження електронного обліку деревини на території області». Відповідно до документа з метою посилення контролю за охороною та використанням лісів постійним лісокористувачам   на території області з 1.11.2019 року облік продукції лісозаготівель, лісопиляння і деревообробки потрібно здійснювати із застосуванням електронного обліку, повідомляють на сторінці Івано-Франківського управління лісового та мисливського господарства.

Своїм розпорядженням голова облдержадміністрації Денис Шмигаль рекомендував Івано-Франківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства спільно з Головним управлінням Національної поліції та Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області забезпечити належний контроль за обігом деревини.

На виконання цього розпорядження та з метою протидії незаконним рубкам і посиленню заходів контролю за використанням та охороною лісів в області ведеться посилене патрулювання. Рейдові бригади, до складу яких входять працівники державної лісової охорони, національної поліції перевіряють транспортні засоби на наявність необхідних документів для перевезення лісопродукції, правильність їх оформлення та відповідність системі маркування деревини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...