Мед Атлант

Хотів відсвяткувати день народження: калушанин пограбував та побив чоловіка у Франківську

Нещодавно, 12 листопада, в Івано-Франківському суді розглянули справу грабежу, що стався на вулиці Галицькій цього року.

Як йдеться у матеріалах справи, 8 травня цього року близько 16 год. обвинувачений на вулиці Галицькій в Івано-Франківську побачив чоловіка, який сидів на лавці. Обвинувачений попросив у нього цигарку, той відмовив. Тоді зловмисник почав бити чоловіка в обличчя, забрав у нього  1 500 грн. та телефон.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю.

Вчинив цей злочин тому, що наступного дня, 9 травня, мав намір святкувати свій день народження, однак коштів на святкування не мав. У подальшому попросив друга здати телефон у ломбард. В ломбарді «Скарбниця» отримав за телефон 1250 грн. Зазначив також, що на час затримання офіційно не працював, однак підробляв тимчасовими заробітками та середньомісячний дохід становив 5000-5500 грн. Цивільний позов про відшкодування заподіяної злочином матеріальної  та моральної шкоди  визнав у повному обсязі. У вчиненому щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілого. Просив суворо не карати.

Зазначимо, що обвинувачений неодноразового скоював злочини. 30 липня цього року Калуський міськрайонний суд  призначив йому покарання на строк 4 роки за грабіж.

У цьому ж кримінальному провадженні запобіжний захід до обвинуваченого не застосовувався. Обвинувачений утримується під вартою згідно вироку Калуського міськрайонного суду.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.186 КК України, та призначив йому покарання –  позбавлення волі  на термін чотири роки два  місяці.

На підставі ч.4 ст.70 КК України, шляхом поглинення більш суворого  призначеного покарання менш суворим за попереднім вироком Калуського  міськрайонного суду Івано-Франківської області від 30.07.2019, визначити обвинуваченому остаточне покарання –  позбавлення  волі на строк чотири  роки  два  місяці. Зарахувати в строк призначеного покарання часткове відбуте ним до вступу даного вироку в законну силу покарання за попереднім вироком Калуського  міськрайонного суду Івано-Франківської області від  30.07.2019, – йдеться в матеріалах справи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...