Мед Атлант

“Слуга народу” відбував термін у колонії за зґвалтування підлітка

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підтвердив, що народний депутат з фракції «Слуга народу» Роман Іванісов був засуджений за згвалтування неповнолітньої, однак на сьогодні судимість у нього вже погашена.

Як передає УНІАН, про це він заявив журналістам на брифінгу.

За словами Рябошапки, було здійснено перевірку цієї інформації відповідними органами і факт (притягнення до кримінальної відповідальності Іванісова – УНІАН) підтвердився. Але судимість була погашена і вважається на даний момент, що особа не є судимою, – додав генпрокурор.

Як повідомлялося раніше, колишній народний депутат Ігор Мосійчук написав у своєму Telegram-каналі, що нардеп від «Слуги народу» Іванісов був засуджений за зґвалтування неповнолітньої. За даними видання «Рівне вечірнє», Іванісов був затриманий 14 вересня 1995 року Куйбишевським райвідділом міліції Запорізької області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої), і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) Кримінального кодексу України, який діяв на той час. 22 вересня його відправили до СІЗО, але через три дні відпустили за рішенням суду.

Однак, 25 жовтня 1995 року міліція затримала повторно Іванісова.

За інформацією джерела у правоохоронних органах, 21 березня 1996 року Іванісов був засуджений до 3 років 6 місяців позбавлення волі, з яких відбув 2 роки 6 місяців виправно-трудових колоній загального режиму, – йдеться у повідомленні.

Сам Іванісов ці факти заперечує і навіть розмістив на своїй сторінці у Facebook фотокопію довідки про відсутність судимості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...