Мед Атлант

Надприродні сили: до кого за допомогою звертаються люди та що каже про це церква

Ворожки, гадалки, чародії та різні маги. В сучасному світі є багато різних градацій та поділів людей, які «володіють надприродними силами».

Зазвичай, люди кажуть, що вони доволі скептично налаштовані і не охоче зізнаються, що часом звертаються до них за допомогою. Багато людей таким чином шукають рішення своїх проблем або й просто поради, тому й звертаються до різних «надлюдей».

Хто ці надлюди і де їх шукати?

В наш час люди часто прибігають до надприродних сил. Зараз доволі не складно знайти ворожку чи гадалку. Для цього достатньо скористатися найпростішим пошуком. Він видасть вам десятки адрес та телефонів людей, до яких ви можете звернутися за нібито допомогою. Вони допоможуть вам заглянути в майбутнє, поспілкуватися з мертвими, вилікувати алкоголізм чи інші залежності. В замін від вас вимагається певна оплата. У більшості випадків це фіксовані прайс-листи, щоб не ставити зайвих запитань і щоб ви одразу знали на що йдете.

Найдешевше у Франківську коштують послуги хіроманта, який всього за 50 гривень погадає вам по руці. Гадання на картах Таро стартує від 150 і до 300 гривень в середньому. За допомогу від мага-гадалки доведеться викласти щонайменше 100 гривень, але більшість з них одразу не вказують точну ціну, адже все залежить від причини, чому ви звернулися. Якщо вам потрібна коротка консультація, то деякі представники цієї професії проведуть вам її безкоштовно.

До прикладу на сторінці ворожки Надії, в якої дуже крутий сайт, чітко розписані всі моменти. Вона надає цілий ряд послуг. Приймає як дистанційно, так і особисто. Оплату за послуги після особистого прийому ви можете провести безпосередньо після надання послуг. Але якщо ж ви забажали проконсультуватися on-line, то гроші потрібно відправити наперед. Безкоштовної роботи панянка не проводить. Аргументує це тим, що це дуже погано впливає як на вас, так і на неї. Жінка каже, що гроші ідуть на покупку свічок та поїздок до святих місць, а вартість послуг доволі символічна – в середньому 300 гривень.

Серед нещодавніх оголошень від гадалок та ворожбитів можна зустріти і людей, які не візьмуть гроші за консультацію. Чоловік Андрій відкрито дає свій номер і наголошує, що працює ще з 90-х років та врятував понад 200 сімей. Він бачить та допомагає. Для початку йому потрібно проглянути вас та зрозуміти, чи справді вам потрібна допомога. У скільки вам обійдуться його послуги він повідомляє після своєї діагностики.

Дізнатися наскільки «помічними» є їхні послуги можна дізнатися тільки при наявності особистого сайту з відгуками. Та це тільки в тому випадку, якщо вони дійсно справжні.

Окрім популярних інтернет-знахарів, люд часом звертаються і до менш відомих цілителів. Зазвичай їх важче відшукати, адже модних сторінок в соціальних мережах в цих людей немає.

Хоча цих «надлюдей» знайти трохи важче та і запис на прийом у них не діє, часом люди долають десятки або й сотні кілометрів, щоб потрапити до них.

Кожен з них працює по-різному. Хтось гадає на картах, хтось викатує всі проблеми яйцями, хтось коле тіло різними гострими предметами чи зливає на віск. Зазвичай вони не кажуть, у скільки вам обійдуться їх послуги і залишають за вами вибір, скільки ви можете чи хочете викласти з надані послуги.

З чим люди приходять?

Отож ми вирішили дізнатися, чому ж люди звертаються до надприродних сил? Ми розповімо вам про декількох людей, які все ж наважились поділитися своїми історіями, проте імена просять не вказувати.

Я з чоловіком прожила купу років разом і не знала біди. А недавно ніби щось йому поробили. Б’є мене, п’є постійно і не можу дати йому ради. Прийшла до ворожки, аби сказала мені, що то сталося?  – розповідає літня жінка.

Ворожка сказала їй, що хтось їй під будинок щось насипав чи підклав, і їй обов’язково потрібно принести грудку землі з кожного кута хати та сперед порогу, часник та нешиті голки, щоб вона могла зняти негаразди з її дому. Чи допоміг цей ритуал – наразі ми не знаємо.

В мене нормальна сім’я, як і у всіх. Але є одна сусідка, яка приходила в гості і вічно щось зичила. Як лиш вона йшла з хати ми всі починали сваритися просто «на рівному місці». Я вже й не знала, що робити, і пішла до бабки-гадалки, як мені порадили знайомі, – каже франківка.

Літня жінка, до якої звернулася містянка, спочатку погадала їй на картах, щоб дізнатися, що ж це коїться в її будинку. Карти підтвердили здогадки жінки – їй бажають зла. Гадалка порадила їй кожного разу, як приходить сусідка, брати в руку непомітно трохи солі, і коли та буде виходити, то тихенько сказати їй у слід «Від кого прийшло – до того вертайся» і викинути сіль. Також коли жінка сама буде вдома, вона мала взяти віник та перев’язати його червоною стрічкою. Підмітаючи в будинку та повинна була говорити постійно певну комбінацію слів, а потім викинути той віник на перехресті.

На останок історія про кохання або опіку матері. Молодий хлопець дуже поспіхом одружився на дівчині. Всі друзі дуже дивувалися, як це він так швидко надумав «женитися з незнайомкою».

До нас не хотіли йти жити. Мій син одразу почав скуповувати все до її будинку. Окрім всякої техніки та золота він навіть купив їй машину, але невістка категорично відмовлялася готувати йому їсти чи робити щось в хаті. Він навіть робив всю хатну роботу, бо вона «лише зробили нові нігті» або втомилася, – каже мати хлопця.

Події розвивалися дуже стрімко і вже за декілька місяців дівчина захотіла розлучитися зі своїм новоспеченим чоловіком, проте віддавати спільно нажите відмовлялася.

Моєму сину ніби очі затуманило – не хотів і сам нічого забирати, це я наполягала і сварилася. Постійно плакав і хотів вернутися до неї, казав, що любить і жити без неї не буде, – додає жінка.

В кінцевому результаті дівчина домоглася розлучення і майно поділили порівну, а хлопець марнів на очах. Він не хотів ні їсти, ні пити і постійно плакав, від чого лице було постійно опухлим.

Ми просто занесли його до одної пані, яку нам дуже радили люди. Вона одразу почала обливати його свяченою водою і сказала, що від нього йде дуже погана енергетика – певно приворожили. Тоді вона злила йому на віск, дала додому воду і сказала обмитися з ніг до голови, після чого ту воду вилити проти течії на річку та викинути посуд. Зараз з моїм синочком все добре і я дуже рада, що вчасно встигла звернутися до тієї жінки, – підсумовує наша третя героїня.

Одна знахарка, з якою нам вдалося зустрітися каже, що велику вагу має саме слово чи то настанова.

В кожної людини своя унікальна історія. Часом, справді, буває, що люди підливають воду з мерців, самі пробують щось ворожити, або звертаються до поганих ворожок, щоб ті наробили комусь біди. Я допомагаю людям, якщо у цьому дійсно є потреба. Але інколи люди самі себе накручують та марно панікують. Тоді з ними треба багато говорити. Якщо людина повірить, що в неї все буде добре, то і великі проблеми буде сприймати не так важко, – розповідає ворожка.

Що каже церква?

Людина завжди прагнула підпорядкувати собі вищі сили, маніпулювати ними, використовувати їх. Це почалося з будови “Вавілонської вежі”, – прагнення досягти неба, заволодіти небесними речами, – каже професор філософії Олег Гуцуляк.

Що ж кажуть про це священики – говоримо з отцем Володимиром Лукашевським.

Послухаймо, що говорить нам Біблія про магію, тобто про ворожок, гадалок, чаклунів і так далі. В книзі Левит читаємо такі слова: «Не звертайтеся до тих, хто викликає мертвих, і до чарівників не ходіть, і не доводьте себе до опоганення від них. Я Господь, Бог ваш” (Лев.19,31).» «Чоловік чи жінка, якщо будуть вони викликати мертвих або ворожити нехай будуть віддані на смерть: камінням слід побити їх, кров їхня на них”» (Лев.20,22). У Святому Письмі ми знайдемо багато слів про ворожбицтво та зло, яке воно несе. Бог завжди застерігає нас та старається уберегти від всього злого, – каже Лукашевський.

Отець також розповідає, що у світі можуть існувати люди, які, справді, наділені чудодійними силами. Яскравим прикладом є всім відомий отець Піо, який славився тим, що творив чудеса. Проте в такому випадку людина мала б регулярно приходити до церкви, сповідатися та причащатися. В принципі все те, що має робити кожен свідомий християнин. Якщо ж людина не відвідує храм, то одразу виникає питання, звідки в неї такі сили?

Усі форми ворожбицтва потрібно відкидати. Так само і різні вдавання до сатани, викликання померлих, астрологію, хіромантію, віщування та їх тлумачення, ясновидіння є гріхом. Церква постійно нагадує всім людям остерігатися їх, – підсумовує отець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...