Мед Атлант

Калуська фельдшерка, над якою знущався агресивний натовп, звернеться до суду. ВІДЕО

Калуська фельдшерка, над якою знущався агресивний натовп, відстоюватиме свою репутацію в суді.

Про це йдеться в сюжеті facty.com.ua. Жінка приїхала на виклик на ДТП, але люди раптом вирішили, що вона п’яна. Дуже грубо, з образами почали вимагати, щоб вона пройшла алкотест. А коли пристрій нічого не показав – навіть не вибачились. Насправді ж жінка важко працює, бо в неї онкохворий чоловік.

Хуліганили, ображали мене, кричали нецензурними словами висловлювалися в мою сторону, погрожували. Мене витягнули з машини на очах у поліцейських, – Уляна Бринда, фельдшер швидкої.

Її силою витягнули зі службової машини. Через стрес жінка вже не могла дмухнути в трубку драгера з потрібною силою. Це ще більше розлютило юрбу.

Тоді на місці було три поліцейських екіпажі. Чому копи дозволяли ображати медика, не захистили та долучилися до цькування – невідомо.

Фельдшерка не зобов’язана проходити алкотест. І це працівники поліції мали б знати. Якщо вони справді запідозрили, що лікар нетвереза, мали скласти протокол. А освідчення пані Уляна мала б пройти у сертифікованій лабораторії, пояснює адвокат.

З такою агресією і навіть нападами медики швидкої стикаються мінімум раз на день – порахували в національній поліції. Лікарі в один голос стверджують: вони беззахисні перед агресивними пацієнтами. Та закликають посилити відповідальність за такі протиправні дії. Фельдшерка Уляна Бринда має намір відстоювати в суді свою репутацію. І вже написала відповідну заяву до прокуратури.

Детальніше в сюжеті:

Нагадаємо, на чоловіка, що агресивно поводився з фельдшеркою, склали адмінматеріали. Він сам був нетверезим. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...