Мед Атлант

У Надвірнянському районі стане п’ять ОТГ

Вчора, 27 листопада, у Надвірній відбулася зустріч з питань розроблення проектів змін Перспективного плану формування територій громад області.

В обговоренні взяли участь спеціалісти профільних структурних підрозділів ОДА, експерти, сільські, селищні голови та голови ОТГ, депутати місцевих рад та представники громад Надвірнянщини.

На засіданні розглянули зміни до Перспективного плану формування територій громад області, який був розроблений у 2015 році регіональною робочою групою спільно з експертами, об’єднаннями органів місцевого самоврядування та з врахуванням думки місцевих громад.

Підготовка цих змін є компромісом. Ми орієнтовані на добровільне об’єднання. Первинним для нас є почути думку громад, доки ми не перейшли до другої фази формування ОТГ. Ми готові до обговорення проекту цього плану та його доопрацювання, – наголосила Світлана Онищук.

Згідно з оновленим Перспективним планом формування територій громад Івано-Франківської області у Надвірнянському районі буде п’ять спроможних об’єднаних територіальних громад. Створюючи цю модель, експерти керувалися методикою формування спроможних територіальних громад.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...