Мед Атлант

Долинянин переміг в міжднародному шаховому турнірі та став четвертим гросмейстером в історії прикарпатських шахів

З 26 листопада по 2 грудня в польському місті Легніца (неподалік Вроцлава) відбувся 35-й міжнародний шаховий турнір Кубок Дольносласького воєводства.

В головному турнірі грали 10 учасників з Латвії, Індії, України та Польщі, які змагалися за коловою системою в 9 раундів. 
Турнір прикарпатець Петро Голубка розпочав з двох нічиїх проти Марціна Сіцеховича (ММ, 2366) з Польщі та Тома Кантанса (ГМ, 2490) з Латвії і вже на старті здавалося, що в черговий раз з нормою прийдеться зачекати до майбутніх турнірів. Про це повідомляють на сторінці Шахова Франківщина.

Але в наступних раундах Петро виправив ситуацію: в третьому раунді переміг Олександра Худяка (ММ, 2423) з Польщі, а в четвертому – Бала Дуліпалла (ММ, 2414) з Індії. В 5-му раунді Петро зіграв в нічию з Юрієм Солодовніченком (ГМ, 2584) з України. В шостому турі – завдав поразки Петру Голичу ( ММ 2415) з Польщі. І коли вже до норми залишалося в заключних партіях набрати 2 очки з 3-ох можливих він несподівано зазнає поразки від Каспера Грели (МФ, 2369) з Польщі.

4,5 очки з 7-ми можливих за два тури до завершення заставляли грати тільки на перемогу. В передостанньому турі Петро завдав поразки Лукашу Куборовскі (ГМ, 2509) і в останньому турі здолав Каспера Полока (МФ, 2336). І ось гросмейстерська висота подолана!

Тепер залишилося зачекати офіційного присвоєння найвищого шахового звання Міжнародною федерацією шахів (ФІДЕ).

Петро Голубка став четвертим гросмейстером в історії прикарпатських шахів: 1-й Сало Флор з Городенки ще в 30-х роках минулого століття, 2-й – Роман Слободян з Коломиї в 90-х роках ( зараз проживає в Німеччині), 3-й Володимир Онищук з Івано-Франківська в 2012-му році).

Щодо спортивних підсумків, то Петро здобув одноосібну перемогу в турнірі випередивши найближчих переслідувачів на одне очко.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...