Мед Атлант

На Прикарпатті засудили чоловіка, який спричинив смертельну ДТП, де загинула дитина

Вчора, 3 грудня, колегія судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду винесла вирок чоловіку, який спричинив смертельну ДТП.

ДТП сталась 9 травня о 20:37 у смт. Богородчани. Водій “FordMondeo” виїжджав з другорядної дороги на головну, але не переконався в безпеці руху та врізався у “Mercedes-BenzSprinter”. Уникаючи зіткнення, мікроавтобус з’їхав з дороги на прилеглу територію і перевернувся на бік. В мікроавтобусі їхав чоловік, дружина і їхня малолітня дочка.

Через перекидання мікроавтобуса дитину затиснуло між кріслами, її витягнули рятувальники, але травми були несумні з життям, в кареті швидкої допомоги дитина померла.

2 вересня 2019 року Богородчанський районний суд виніс вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням водія автомобіля, який спричинив ДТП. Водія визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначили покарання у виді 3 років позбавлення волі без права керування транспортним засобом.
Суд застосував ст. 75 Кримінального кодексу України і винного у скоєнні ДТП звільнив від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

3 грудня 2019 року колегія суддів апеляційного суду постановила задовольнити апеляційні скарги прокурора та потерпілих, скасувала вирок Богородчанського районного суду та призначила йому покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Колегія суддів визнала слушними доводи апелянтів про безпідставне звільнення обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням.

Одночасно колегія суддів визнає факт недотримання вимог безпеки при перевезенні неповнолітнього потерпілим водієм.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...